Cases

Om privacy redenen zijn namen van betrokkenen weggelaten. Vanzelfsprekend ben ik graag bereid contact tussen u en andere cliënten tot stand te brengen. Aangezien bij Mediation altijd sprake is van geheimhouding, zijn geen mediation cases opgenomen.

 

Bij een fusie bleek dat vlak voordat de administratieve systemen in elkaar geschoven moesten worden ( een ingrijpende operatie) dat de commerciële afdelingen en de bedrijfsvoeringsafdeling niet met elkaar communiceerden. De spanning liep daardoor zo hoog op dat de directeur mij inschakelde, in principe voor een aantal weken, gedurende drie dagen per week. Na praten met ( en vooral luisteren naar) alle betrokkenen, was na 10 uur de communicatie weer zodanig op gang dat de fusie zonder problemen is verlopen. Vanzelfsprekend is de klant maar 10 uur in rekening gebracht.

 

Een beginnend leidinggevende is door zijn leidinggevende coaching “opgelegd”. Het kennismakingsgesprek loopt dan ook in eerste instantie erg stroef. Ook omdat betrokkene tegen een burn-out aanzit. In de loop van het gesprek ontstaat vertrouwen en na afloop voelt betrokkene zich al weer wat meer ontspannen. In de loop van de volgende gesprekken bespreken we de praktische problemen waar hij tegen aan loopt en help ik hem zoeken naar bij hem passende oplossingen. Een burn-out is voorkomen.